Dan Zemlje smo obeležili tudi na naši šoli.

Zjutraj smo se najprej zbrali v zgornji avli šole, kjer smo z zanimanjem prisluhnili predstavitvi potopisnega predavanja »Himalaja, Aljaska in Andi.« Svoje doživetje je z nami delila gospa Simona Pogač. Poudarila je, da tudi v še tako visoko ležečih predelih ljudje za sabo ne smemo puščati nobenih odpadkov, tudi tistih bioloških. Za nami lahko ostanejo samo odtisi stopinj. Zaključila je z mislijo: “Najboljše stvari v življenju so: ljudje, ki jih imamo radi, kraji, kjer smo bili in spomini, ki smo jih ustvarili na poti.”

Pomembno je, da se zavedamo, da lahko prav vsak poskrbi za čisto in urejeno okolje. Pa vendarle pogosto ni tako. Iz takšnih in drugačnih razlogov so zato potrebne čistilne akcije, ki največkrat potekajo ravno ob dnevu Zemlje. Tudi mi smo se z učenci po razredih odpravili na tovrstno akcijo po bližnji okolici kraja.

Učenci prve in druge triade so čistili v okolici šole in s tem doprinesli k še bolj prijaznemu šolskemu okolju. Učenci tretje triade so čistili krožno pot po kraju Rečica, hmeljišče, območje ob potoku Rečica v obe smeri, torej proti Spodnji Rečici in Dol Suhi ter potok Lučnek v smeri proti Poljanam.

Čeprav praznujemo dan Zemlje le 22. aprila, pa ob teh čudovitih lepotah in skrivnostih našega planeta ne smemo pozabiti, da je prav vsak dan v resnici Zemljin dan. Ta nam je dan, da ga zajamemo s polno žlico in preživimo kar najlepše, a tako, da s tem naši gostiteljici Zemlji ne škodujemo! Vsak dan nam je dan, da se zbudimo iz sanj, doživimo nekaj lepega, počakamo na nove sladke sanje in se utrujeni potopimo vanje …

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 2)