Petek, 12. 4. 2024, je bil za nagrajence regijskega natečaja Naravne in druge nesreče prav poseben dan.

V tem šolskem letu so ustvarjali na temo »Požar v naravi«. Med 200 prispelimi  literarnimi in likovnimi deli Zahodno Štajerske regije je strokovna komisija izbrala in nagradila prispevke štirih tretješolcev.

Komisijo sta s svojima literarnima prispevkoma prepričala Maks Goličnik in Ema Ročnik, Iza Veninšek in Zala Zgojznik pa sta navdušili z likovnim izdelkom.

Na zaključni prireditvi, ki je potekala na URSZR Izpostava Celje, se je zbrala številčna množica nagrajenih avtorjev in mentorjev.

Zbrane je najprej pozdravila in nagovorila predstavnica Zavoda za šolstvo Celje. Sledil je poučen razgovor o naravnih nesrečah, v katerem so lahko otroci aktivno sodelovali in ob tem pokazali veliko znanja. V predstavi Lutkovnega gledališča Fru Fru pa so ob dogodivščinah Pikca, Lizike in njunih malih prijateljev spremljali ravnanje ob naravnih nesrečah, kot so požar, poplava, potres in se seznanili, kako se nesreč obvarovati in koga poklicati na pomoč.

Predstava nagovarja najmlajše in jih na nevsiljiv, hudomušen in prijazen način seznanja z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vrtcu, šoli ali v domačem okolju.

Najboljšim posameznikom sta vodja URSZR Izpostava Celje gospod Darko But in gospa Irena Rajh z Lutkovnega gledališča Fru Fru, podelila praktična darila in priznanja za sodelovanje. Vsebina darilne vrečke je tretješolce zelo razveselila.

Po pogostitvi so se naši nagrajenci fotografirali še z glavnim junakom lutkovne predstave, nato pa se zadovoljni, zelo veseli in polni energije vrnili na Rečico.

K dobremu vzdušju je pripomoglo še dejstvo, da so bili izdelki vseh štirih nagrajencev posredovani na državni natečaj.

Zanimiva izkušnja naj bo učencem vzpodbuda, da s prispevki na tem natečaju sodelujejo tudi v naslednjem šolskem letu.

Nagrajencem in vsem ostalim sodelujočim tretješolcem iskreno čestitam.

Razredničarka Anka Starič

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)