Spoštovani starši, dragi učenci!

V petek, 1. septembra, se ponovno odpirajo šolska vrata in vsem izrekam iskreno dobrodošlico. Šolsko leto začenjamo nekoliko drugače, saj zaradi posledic vremenske ujme v okolici šole gostimo pripadnike mednarodnih enot civilne zaščite. V nadaljevanju vas seznanjam z organizacijo šolskega dela na prvi šolski dan in v naslednjih tednih.

Prvi šolski dan se pouk začenja ob 7:45; prvošolci se nam pridružijo ob 10. uri. Učenci, ki prihajate v šolo sami ali vas pripeljejo starši, pridete v šolo ob 7:30 in ne prej. V šolo vstopate skozi označena ločena vhoda, se preobujete v copate in odidete do matičnih učilnic, in sicer: 6. r. U1, 7. r. U2, 8. r. LVZ, 9. a U12, 9. b U9. Vse učence tudi prosim, da ne odhajajo na območje šotorov in parkirišč enot civilne zaščite.

Ob 7:45 se bomo vsi zbrali na šolskem dvorišču, se spoznali z razredniki, novimi učenci in učitelji ter si zaželeli uspešno šolsko leto. Dve šolski uri boste preživeli z razredniki, sledili bosta še 2 uri pouka po urniku. Organizirano si boste ogledali tudi šotorišče enot civilne zaščite in se seznanili z njihovim delom. Urnik za 1. šolski bo predvidoma objavljen dan prej na šolski spletni strani. Izbirni predmeti se ta dan še ne bodo izvajali, tako da boste s poukom zaključili ob 11:20. uri, ko bo sledilo kosilo. Podaljšano bivanje bo seveda organizirano v skladu z urnikom.

Prvi odhod šolskih prevozov bo na prvi šolski dan ob 11:30 (za vse, ki nimajo kosila v šoli) in drugi ob 12:15.  V naslednjih dneh ostajajo odhodi nespremenjeni, torej ob 12:40, 13:25, 15;05 (ob petkih 14:10). Čakanje na odhod avtobusa, zaradi zasedenosti spodnjega parkirišča, do nadaljnjega poteka na zgornjem parkirišču, torej na istem mestu, kjer zjutraj učenci izstopajo. Starše, ki pripeljejo ali odpeljejo otroke z osebnimi vozili, prav tako naprošam, da koristijo parkirišče pod pokopališčem in ne pred šolo.

Šola bo s prvim šolskim dnem ponudila malico in kosilo. V kolikor prvi šolski dan ne bodo učenci koristili katerega od obrokov, ga je potrebno odpovedati. Prvošolci boste na prvi šolski dan le za krajši čas spoznali svojo šolo. V kolikor bo vreme dopuščalo, se ob 10. uri srečamo na šolskem dvorišču, in sicer v zgornji avli. Po kratkem programu učence čaka sladko presenečenje, starši pa boste dobili osnovne informacije glede organizacije in izvedbe pouka. Vse pomembne informacije o delu v bodoče boste učenci prejeli od razredničark in razrednikov.

Ker nas še vedno spremlja nalezljiva bolezen covid-19, moramo biti pripravljeni tudi na morebitne omejitve, prilagoditve, ki se med šolskega leta pojavijo. Naša najmočnejše preventiva naj bo skrb za osebno higieno. Pouk bo v največji možni meri potekal brez posebnih omejitev, dokler bo epidemiološka situacija to dopuščala. Jutranje varstvo je že z Zakonom o OŠ namenjeno samo učencem 1. razreda. Podaljšano bivanje bo ob začetku šolskega leta organizirano do 16:20, saj bo omogočeno združevanje posameznih oddelkov. Ob poslabšanju epidemiološke situacije bo podaljšano bivanje potekalo le znotraj posameznih oddelkov, in sicer za prvo triado do 15:30, za 4. in 5. razred bo organizirano varstvo do 13. ure oziroma do odhoda 2. šolskih prevozov ob 13:25.

Več aktualnih informacij o življenju in delu v šolskem letu 2023/24 boste starši prejeli na uvodnem roditeljskem sestanku, v četrtek, 7. 9., ob 17. uri.

Verjamem, da nas čaka prijetno šolsko leto. Želim vam vse dobro in obilo zdravja!

 

Ravnatelj, Peter Podgoršek

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)